Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، اگرچه چهارمحال و بختیاری با عنوان استانی کوهستانی با رشته‌کوه‌های برافراشته، چشمه‌سارها، رودخانه‌ها و آب و هوایی سالم و چهارفصل در کشور شناخته می‌شود اما چندی است که تغییر اقلیم و خشکسالی‌های متوالی حال و روز خوشی برای این استان باقی نگذاشته و همچون زالویی شیره جان منابع آبی این استان را می‌مکد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ۹۶ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در حالی رو به پایان است که بارش‌های این استان با کاهش ۱۴ درصدی روبرو است.

خشکسالی‌های اخیر چهارمحال و بختیاری از سال آبی ۸۵-۸۶ آغاز شده است و در طول این سال‌ها پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان نظیر کشاورزی برجا گذاشته است.

یکی از برنامه‌های دولت برای جبران خسارت‌های ناشی از خشکسالی بر بخش کشاورزی، بخشودگی سود و دیرکرد تسهیلات است و این موضوع در استان چهارمحال و بختیاری کمک بسزایی به کشاورزان کرده است.

مدیر شعب بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: در راستای اجرای بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه ۱۰۲ میلیارد تومان از سود و جرائم دیرکرد تسهیلات کشاورزان خسارت‌دیده از خشکسالی استان بخشیده شد.

هوشنگ طاهری میرقائد افزود: تاکنون هفت هزار و ۵۸۴ کشاورز و دامدار که سررسید تسهیلات آنها از یکم مهر ۱۳۹۶ تا ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۰بوده از محل بند خ بهره‌مند شده‌اند.

وی ادامه داد: بخشودگی ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بدهی دیگر نیز در حال انجام مراحل قانونی است.

مدیر شعب بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای بخشودگی بدهی کشاورزان خسارت‌دیده استان به ۵۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که با مراجعه کشاورزان نه تنها سود و جرائم سه ساله تسهیلات آنها بخشیده می‌شود بلکه پرداخت مابقی تسهیلات نیز از نو تقسیط می‌شود.

حفیظ‌الله مرادی از کشاورزان شهرستان لردگان است که چند سالی می‌شود خشکسالی فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری وی را تحت تاثیر قرار داده و تسهیلاتی که برای رونق تولیدات خود از بانک کشاورزی دریافت کرده را نتوانسته به موقع پرداخت کند.

وی با اشاره به پیامدهای ناگوار خشکسالی بر مزارع کشاورزی خود تصریح کرد: برای رونق فعالیت‌های کشاورزی خود ۸۰۰ میلیون تومان از بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کردم اما با خشک شدن چاهی که از آن برای آبیاری مزارع و باغات خود استفاده می‌کردم به مشکل برخورده و نتوانستم اقساط تسهیلات را به موقع پرداخت کنم.

مرادی تصریح کرد: اما با مراجعه به بانک کشاورزی و درخواست استفاده از بند خ، ۸۰ میلیون از دیرکرد تسهیلات بخشیده و مابقی تسهیلات از نو قسط‌بندی شد.

این کشاورز لردگانی خاطرنشان کرد: برای سازگاری با خشکسالی و کاهش اثرات آن بر فعالیت‌های کشاورزی به تازگی به کشت گلخانه‌ای روی آورده‌ام که در این نوع کشت نه تنها آب کمی مصرف می‌شود بلکه بازدهی بسیار بیشتری نیز دارد.

غلامعلی علیمردانی نیز از کشاورزان خسارت‌دیده چهارمحال و بختیاری است که از طرح بند خ تبصره ۳۳ برنامه ششم توسعه برخوردار شده است.

وی ۲۶ میلیون تومان هزینه دیرکرد و بدهی به بانک کشاورزی داشته است که دولت این مبلغ را بخشیده و این کشاورز فعال در شهرستان کیار می‌تواند در اقساط جدید اصل تسهیلات را به بانک پرداخت کند.

علیمردانی که هم در حوزه پرورش طیور فعالیت دارد و هم ۲ سالی می‌شود که به کشت گلخانه‌ای روی آورده است به تاثیر خشکسالی بر فعالیت‌های اقتصادی خود اشاره می‌کند و می‌گوید: از آنجاکه برخی فعالیت های کشاورزی در شرایط کنونی در استان به سبب نبود بارش و کاهش منابع آبی با ضرر و زیان همراه است به سمت کشت گلخانه‌ای که به آب کمتری نیاز دارد روی آورده ام.

عبدالمجید عباسیان نیز از کشاورزان شهرستان بروجن است که سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک کشاورزی دریافت کرده بود اما به سبب خسارت‌های ناشی از خشکسالی نتوانست اقساط را به موقع پرداخت کند اما دولت ۲۷ میلیون تومان سود و جرائم دیرکرد را به وی بخشید اما به گفته وی از آنجاکه تسهیلات پرداختی به این کشاورز از محل صندوق توسعه بوده است باید اصل تسهیلات را یک جا تسویه کند.

وی که برای نخستین بار است که از این محل کمک می‌شود، همراهی دولت با کشاورزان خسارت‌دیده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: خشکسالی‌های اخیر تاثیر بدی بر روند فعالیت‌های کشاورزان به ویژه در شهرستان بروجن داشته است اما با همراهی دولت بخشی از پیامدهای ناشی از آن جبران شده است.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری ۶۷ هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی کشاورزان خسارت دیده چهارمحال و بختیاری فعالیت های کشاورزی بانک کشاورزی میلیون تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی

دریافت 49 MB

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به نظر می رسد عصر شکوفایی ربات های انسان نمای توسعه یافته و آموزش دیده با سرعت های خارق العاده فرارسیده است.

یک ربات ساز چینی که در این زمینه به دستاوردهای قابل توجهی رسیده «آستریبات» است. این شرکت روی توسعه ربات های دستیار مجهز به هوش مصنوعی تمرکز کرده و به تازگی ویدئویی از ربات انسان نمایS1 منتشر کرده است. در این ویدئو S1 در حال انجام فعالیت های خانه داری با سرعتی بی سابقه دیده می شود که پیشرفتی خارق العاده برای یک ربات است. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور می تواند با حداکثر سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت کند و با هر بازویش حداکثر 10 کیلوگرم بار حمل کند.

استارداست اینتلیجنس شرکت مادر آستریبات توسط لای جی تاسیس شده که قبلا در آزمایشگاه رباتیک تنسنتف بایدو و دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ فعالیت کرده است. جی تجربیات خود را برای توسعه ربات چرخ دار تنسنت به نام «اولی» و بسیاری از ربات های دیگر به کار گرفته است.

ربات S1 با کمک یادگیری تقلیدی (imitation learning) می تواند بسیاری از وظایف پیچیده و مفید را برای انسان ها باسرعت عملیات و سازگاری که مشابه فعالیت انسان ها است، انجام دهد. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور تحت تست های متعدد با مدل های بزرگ و قرار است در سال جاری میلادی آن را به طور تجاری عرضه کند.

کد خبر 6089658 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر